Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/24748
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРешетняк, Людмила Расулівна-
dc.contributor.authorКошова, Валентина Миколаївна-
dc.contributor.authorКуц, Анатолій Михайлович-
dc.date.accessioned2017-02-11T08:53:00Z-
dc.date.available2017-02-11T08:53:00Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКошова, В. М. Дослідження впливу різних рас дріжджів на зброджування пивного сусла і якість готового пива / В. М. Кошова, Л. P. Решетняк, A. M. Куц // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 1. – С. 220-226.uk_UA
dc.identifier.urihttp://er.nau.edu.ua/handle/NAU/24748-
dc.description.abstractУ статті досліджено вплив трьох рас пивоварних дріжджів: Німецької, Датської та сухих дріжджів німецької раси Saf lager W 34/70 на зброд-жування 11-відсоткового пивного сусла, виготовленого із суміші пшеничного і ячмінного солодів в умовах мініпивоварні. Встановлено, що більш якісне пиво отримується із застосуванням Датської та Німецької рас дріжджів. Сухі дріжджі Saf lager W 34/70 не бажано використовувати в сухому вигляді, як це прийнято на більшості мініпивоварень. Якщо не має змоги відмовитись від сухих дріжджів, для підвищення ефективності викорис-тання їх попередньо потрібно активізувати.uk_UA
dc.description.abstractВ статье исследовано влияние трех рас пивоваренных дрожжей: Немецкой, Датской и сухих дрожжей немецкой расы Saf lager W 34/70 на сбраживание 11-процентного пивного сусла, состоящего из смеси пшеничного и ячменного солодов в условиях минипивоварни. Установлено, что более качественное пиво получается при применении Датской и Немецкой рас дрожжей. Сухие дрожжи Saf lager W 34/70 не рекомендуется использовать в сухом виде, как это принято на большинстве минипивоварень. Если невозможно отказаться от сухих дрожжей, для повышения эффективности использования их предварительно нужно активировать.uk_UA
dc.description.abstractThe article presents the research results of fermentation processes occuring at three different strains of yeast (German, Danish and dry yeasts of German strain Saf lager W34/70) of 11 % beer wort prepared from a mixture of light wheat and barley malts. It has been found that beer prepared using Danish and German strains of yeasts demonstrated better physico-chemical and organoleptic properties. Based on the research results, it is not recommended to use Saf lager W 34/70 yeasts strain in a dry form as it is currently done by most mini-breweries. In order to increase the efficiency of dry yeasts, they should first be activated.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectбродінняuk_UA
dc.subjectпшеничне пивоuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.subjectсолодuk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectyeastuk_UA
dc.subjectwheat bearuk_UA
dc.subjectmaltuk_UA
dc.titleДослідження впливу різних рас дріжджів на зброджування пивного сусла і якість готового пиваuk_UA
dc.title.alternativeИсследование влияния различных рас дрожжей на сбраживание пивного сусла и качество готового пиваuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of different strains of yeasts on the process of beer wort fermentation and quality of prepared beeruk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Решетняк НУХТ 2015.pdf5.3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.