Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34056
Title: Антиоксидантна активність водних та спиртових екстрактів пилку берези бородавчастої (Brtula verbucosa ehrh. ) в залежності від місця зростання
Authors: Гаркава, Катерина Григорівна
Шевцова, Т.В.
Бриндза, Я.
Keywords: Пилок
береза бородавчаста
загальна антиоксидантна активність
водний та спиртовий екстракти
Issue Date: 2012
Citation: Шевцова Т.В. Антиоксидантна активність водних та спиртових екстрактів пилку берези бородавчастої (Brtula verbucosa ehrh. ) в залежності від місця зростання / Т. В. Шевцова, К. Г. Гаркава, Я. Бриндза // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова. Серія № 20. Біологія: Зб. наукових праць. – К.: НПУ імені М.П.Драгоманова, 2012. - № 4. - C. 107-113.
Abstract: Наведено результати дослідження загальної антиоксидантної активності (ЗАА) водних і спиртових екстрактів 7 зразків пилку Betula verrucosa Ehrh. з різних місць зростання в Україні з використанням вільного стабільного радикала діфенілпікрілгідразіла (ДФПГ). Встановлено, що пилок берези бородавчастої характеризується високою антиоксидантною активністю: для водних екстрактів пилку значення ЗАА визначені в межах 81,94% -85,50%, для спиртових - 60,27% -84,91%. Вплив місця зростання і екстрагента на значення ЗАА підтверджено статистично.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34056
Appears in Collections:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shevtsova.pdf429.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.