Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/37376
Title: Decision Support System for Software Architect
Other Titles: Система підтримки прийняття рішень для архітектори програмного забезпечення
Authors: Харченко, Олександр
Боднарчук, Ігор
Галай, Ірина
Keywords: система підтримки прийняття рішень
Issue Date: 20-Apr-2013
Publisher: Видавництво Львівської політехніки
Citation: Представлена система призначена для забезпечення, дані, знання та методи, необхідні для вирішення в процесі програмних систем (ПС) включає дві підсистеми: перша-від техзавдання та обробки на ПС, а друга-архітектура absystem. Для уточнення вимог та формалізації основних протоколів використовується метод експертних попарних порівнянь, представлений вибір архітектурних рішень багатокритеріальної оптимізації ієрархічної, реалізовані модифіковані аналітичні ієрархічні процеси (AHP) основних вузлів системи ed-моделей або програмних блоків.
Abstract: Використання запропонованої системи при проектуванні програмного забезпечення використання запропонованої системи при проектуванні програмного забезпечення дозволить використовувати формальні моделі, репозиторій, готові архітектурні схеми, а також методи оптимізації для підвищення якості програмних продуктів, скорочення часу розробки і зниження витрат.
Description: Застосування методу комунікації для вимог до якості дозволить обґрунтовано вибирати критерії якості архітектури, а використання алгоритму визначення вагових показників для архітектури в AHP розширює межі методу, застосовуваного для табірного кількості альтернатив (« > 9). Технологія складання і використання шаблонів репозиторій дає можливість використовувати ефективно готові: архітектурні шаблони при виборі оптимального рішення для широкого спектру програмних категорій.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/37376
Appears in Collections:Публікації у наукових виданнях кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MEMSTECH 2013.pdfМатеріали дев’ятої Міжнародної конференції МЕМSТЕСН 201330.85 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.