Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60645
Title: Соціальне підприємництво як інструмент соціального розвитку
Authors: Сушко, Дарина Сергіївна
Keywords: дипломна робота
соціальне підприємництво
соціальний підприємець
соціальний розвиток
держава
підприємець
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Сушко Д.С. Соціальне підприємництво як інструмент соціального розвитку. – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Соціальна робота». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 58 с.
Abstract: Проаналізовано основні визначення терміну соціального підприємництва, теоретичні засади соціального підприємництва, його особливості та роль у сучасному світі. Досліджено особливості формування соціального підприємництва як інструменту соціального розвитку, зокрема, його мету, принципи, моделі та особливості управління в Україні та за кордоном. За результатами роботи можна зазначити, що дослідження зосереджувалося на розумінні соціального підприємництва як форми бізнесу, що має не лише економічну, а й соціальну мету. Соціальні підприємства спрямовані на вирішення певних соціальних проблем, таких як бідність, безробіття, екологічні проблеми, гендерна рівність тощо. Визначено внесок соціального підприємництва у соціальний розвиток та розвиток громад, зокрема, в розв'язанні соціальних проблем та забезпеченні сталого розвитку. На разі в світі розвивається і одночасно функціонує дуже багато соціальних підприємств в різних напрямках. Досліджено актуальність та важливість внеску штучного інтелекту в соціальне підприємництво. Визначивши внесок соціального підприємництва у соціальний розвиток та розвиток громад, зокрема, в розв'язанні соціальних проблем та забезпеченні соціального розвитку. Було показано роль ефективності використання штучного інтелекту на прикладі чотирьох видів аналізу соціального підприємництва. Також роль штучного інтелекту в соціальному підприємництві як інструменті соціального розвитку, зокрема, його вплив на отримання інформації, обробку результатів, та скорочення часу на освоєння інформації. Отже, з отриманих результатів можна зазначити, що ШІ не може в повній мірі розкривати поставлені завдання, також це видно на прикладі його не повних відповідей та не точно сформованої думки. Використання штучного інтелекту обов’язково потребує редагування та більш обширної бази знань. Таким чином, визначивши всі складові та важливість роботи соціального підприємництва з впевненістю можна сказати, що воно є важливим інструментом соціального розвитку держави.
Description: Дипломна робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 23 «Соціальна робота», спеціальність 231 Соціальна робота», освітньо-професійна програма «Соціальна робота». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри соціальних технологій Прожога Ірина Валентинівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60645
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри соціальних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЛСК_2023_231_Сушко.pdf1.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.