Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60667
Title: Особливості роботи соціального працівника з неповними сімʼями
Authors: Фесовець, Поліна Олександрівна
Keywords: дипломна робота
неповна сімʼя
особливості соціальної роботи
сучасні методи та технології
рекомендації щодо вдосконалення
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Фесовець П. О. Особливості роботи соціального працівника з неповними сімʼями. – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Соціальна робота». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 82 с.
Abstract: Неповні сім’ї є однією з незахищених категорій населення. Саме тому вирішення проблем даної категорії громадян нашої держави на сьогоднішній день є однією з найважливіших необхідних дій соціальної політики України, соціальних установ, спеціалістів із соціальної роботи та громадських організацій. У той же час, спостерігається протиріччя між вимогами, що висуваються до формування актуальних та дієвих технологій соціальної роботи з неповними сім’ями та недостатнім рівнем розробленості теоретико-методологічних та організаційно – методичних основ управління цим процесом, що зумовлює актуальність мого дослідження. Необхідно створення цілісної розгалуженої системи захисту неповних сімей, що дозволяє надавати ефективну допомогу дітям з неповних сімей та їх батькам. Дана робота базується на різних теоретичних засадах, які сприяють кращому розумінню цієї проблеми і розробці ефективних стратегій допомоги. Тому з основних теорій в цій роботі, що допомагають вивчити соціальну роботу з неповними сімями, є системний підхід. Згідно з цією теорією, сімя розглядається як складна система, де взаємодія між її членами впливає на їхнє благополуччя. Дослідження засновані на системному підході спрямовані на вивчення динаміки взаємовідносин у неповних сімях та ідентифікацію факторів, що впливають на їхню функціонування.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 23 «Соціальна робота», спеціальність 231 «Соціальна робота», освітньо-професійна програма «Соціальна робота». Керівник проекту: кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальних технологій Радченко Марина Ігорівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60667
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри соціальних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЛСК_2023_231_Смородіна Д. С..pdf308.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.