Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62000
Title: Стилістичні прийоми і засоби відтворення емоцій у перекладі українською мовою кульмінаційних сцен у творах жанру фентезі для дітей (на прикладі книги Роальда Дала «Чарлі та шоколадна фабрика»)
Authors: Пінчук, Катерина Юріївна
Keywords: дипломна робота
художній текст
дитяча література
відтворення емоцій
стилістичний аспект
фентезі для дітей
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Пінчук К.Ю. Стилістичні прийоми і засоби відтворення емоцій у перекладі українською мовою кульмінаційних сцен у творах жанру фентезі для дітей (на прикладі книги Роальда Дала «Чарлі та шоколадна фабрика»). – Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Філологія", ОПП "Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська". – К.: НАУ. – 109 с.
Abstract: Фентезі викликає дискусії серед вчених щодо свого походження і формування як окремого жанру. Хоча його коріння можна відстежити ще в античних міфах та творах авторів, таких як Овідій, Гомер, і Вергілій, справжній розвиток фентезі почався лише у XVIII столітті. У цей період готична література поділилася на фантастику, фентезі та жахи, а саме у вікторіанську епоху фентезі набуло популярності. Людей цікавили стародавні цивілізації та їхні історії, а світ фентезі пропонував альтернативу технологіям та науці, замість яких існувала магія та надприродні сили. Незважаючи на давнє коріння фентезі, термін «фентезі» виник у глобальній літературі вже в XX столітті, і жанр остаточно сформувався в 60-ті роки. Багато дослідників вважають, що «Володар перстнів» Дж. Р. Р. Толкіна був першим твором, який започаткував цей жанр. Англомовна дитяча література жанру фентезі має свої особливості, які роблять її відмінною від дорослої фентезі та інших жанрів дитячої літератури. Дитяча література фентезі часто розгортається в магічних світах або фантастичних реаліях, які дивують і захоплюють юних читачів. Ці світи можуть бути детально описаними, з екзотичними істотами та правилами, які відрізняються від нашого. Дитяча фентезі використовує простий та легкий мовний стиль, який робить текст зрозумілим для молодших читачів. Важливо, щоб діти могли легко розуміти слова та фрази без зайвих зусиль.
Description: Робота публікується згідно з наказом Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проєкту: доцент, к. пед. н., Рудіна Марина Володимирівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62000
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри англійської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Пінчук.pdf740.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.