Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63257
Title: Застосування комбінаторики в сфері фінансування
Authors: Монастирська, Анастасія
Федоренко, Дмитро
Keywords: комбінаторика
ймовірність
економіка
інвестиційний фонд
сфера інвестування
Issue Date: 3-Apr-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Монастирська А., Федоренко Д. Застосування комбінаторики в сфері фінансування // Політ. Сучасні проблеми науки: тези доповідей ХХIV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. С. 169-170
Abstract: Практика використання комбінаторних методів в економіці сприяє розумінню та прогнозуванню різних варіантів розвитку подій, обчислення ймовірностей та оптимізації прийняття правильних рішень у складних економічних системах. Компанії можуть використовувати комбінаторні методи для оцінки ефективності бізнес-стратегій у різних напрямках та проєктах. Комбінаторика є важливим інструментом для аналізу та прийняття рішень у сучасній економіці. За її допомогою можна вирішувати широкий спектр завдань – від оптимізації ресурсів та вибору стратегій до прогнозування ризиків і розробки нових ідей. При цьому важливо пам'ятати про обмеження та недоліки комбінаторики у разі обробки великих обсягів даних. Загалом, використання комбінаторики разом з іншими математичними інструментами є запорукою успішного та ефективного управління в сучасному економічному середовищі.
Description: 1. Математика для економістів : навч. посіб. У 3 ч. Ч. 3. Теорія ймовірностей і математична статистика / І. О. Ластівка, І. В. Шевченко. – К. : НАУ, 2016. –308 с. 2. Математичні методи дослідження операцій : підручник / Є. А. Лавров, Л. П. Перхун, В. В. Шендрик та ін. – Суми : Сумський державний університет, 2017. 3. Charalambos A. Charalambides. Enumerative combinatorics / Charalambos A. Charalambides. – Campman & Hall/CRC, 2008. 4. Flajolet P. Analytic combinatorics / P. Flajolet, R. Sedgewick. – Cambridge University Press, 2009. 5. Теорія ймовірностей і математична статистика: Навч. посібник. / В.О. Грищенко. – К.: Київ. торг.-екон. ун-т, 2002.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63257
Appears in Collections:Політ. Прикладна математика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Анастасія Монастирська_(169-170)_2024.pdfтези конференції317.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.