Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39289
Название: | Виділення воденьутворюючих, споротвірних мікробних асоціацій, які зброджують харчові відходи |
Другие названия: | Isolation of hydrogen-synthesizing spore-forming microbial associations that ferment organic wastes |
Авторы: | Ястремська, Лариса Сергіївна Кальсіна, С.Д Yastremskaya, Larysa S Kalsina, S.D. |
Ключевые слова: | біоводень анаеробні асоціації харчові відходи Clostridium hydrogen Bacillus organic wastes anaerobic associations |
Дата публикации: | апр-2019 |
Издательство: | НАУ |
Библиографическое описание: | Yastremskaya L.S. Isolation of hydrogen-synthesizing spore-forming microbial associations that ferment organic wastes / L.S. Yastremskaya, S.D. Kalsina//Мат. XІV Міжн. наук.– техн. конф. «АВИА – 2019», (21-23 квіт. 2019 р., м. Київ). – К: НАУ, 2019. – С. 24.1-24.4. |
Краткий осмотр (реферат): | Виділено анаеробні споротвірні воденьутворюючі мікробні асоціації з різних екосистем, які синтезували водень за температури 30 о С, Eh=-150 мВ рН=7,0. Виявлено, що асоціації складаються з грампозитивних паличкоподібних бактерій, які утворюють бацилярні або клостридіальні типи спор. Виділені культури будуть використовуватися для біоконверсії різних органічних відходів. Anaerobic spore-forming H2-forming microbial associations, that actively synthesized hydrogen at a temperature 30оС Eh = -150 мВ, рН=7.0, were distinguished from different ecosystems. Discovered that the associations consist of Gr+ rod-shaped bacteria, which form bacillary or clostridial types of spores. Selected crops will be used for bioconversion of various organic wastes. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39289 |
Располагается в коллекциях: | Тези конференцій кафедри біотехнології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Isolation of hydrogen-synthesizing spore-forming microbial.pdf | Матеріали конференції "АВІА-2019" | 993.15 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.