Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41828
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Вороніч, Анастасія Юріївна | - |
dc.date.accessioned | 2020-03-22T20:19:40Z | - |
dc.date.available | 2020-03-22T20:19:40Z | - |
dc.date.issued | 2020-02 | - |
dc.identifier.uri | http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41828 | - |
dc.description | Робота випускника освітнього ступеня магістра за спеціальністю «Фармацевтична біотехнологія» публікується згідно наказу ректора №008/од від 21.01.2020. Керівник дипломної роботи к.т.н., доцент Решетняк Людмила Расулівна | uk_UA |
dc.description.abstract | Об’єкт дослідження: пpoцeс отримання пробіотика Біфітена. Предмет дослідження: пробіотик Біфітен. Мета роботи: удосконалення технології отримання пробіотика Біфітена. Методи дослідження: aнaлiтичнi, математичні. Відомо, що пробіотики – це непатогенні для людини мікроорганізми, які здатні відновити нормальну мікрофлору органів, а також згубно діють на патогенні та умовно-патогенні бактерії. Показано, що пробіотики поділяються на 5 поколінь. Пробіотики V – покоління – це більш досконалі і складні полікомпонентні продукти, отримані із застосуванням нових технологій і містять кілька видів бактерій і речовини, що сприяють їх росту. Удосконалено технологічну схему отримання Біфітену, що дозволяє скоротити час накопичення біомаси та збільшити у 3 рази її кількість. Досліджено, що для отримання Біфітену краще використовувати штам Bifidobacterium bifidum, так як він має такі властивості: пригнічує поширені умовно-патогенні та патогенні мікроби, має високий рівень адгезії до слизової оболонки кишківника, достатню для виробництва швидкість накопичення біомаси та має високі показники кислотності. Встановлено, що для накопичення біомаси Bifidobacterium bifidum доцільно використовувати агаризоване дріждже-молочно-сольове середовище, що володіє високими ростовими якостями. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Національний авіаційний університет | uk_UA |
dc.subject | дипломна робота | uk_UA |
dc.subject | біотехнологія | uk_UA |
dc.subject | пробіотики | uk_UA |
dc.subject | біфідобактерії | uk_UA |
dc.subject | лактобактерії | uk_UA |
dc.subject | стрептококи | uk_UA |
dc.subject | поживне середовище | uk_UA |
dc.title | Удосконалення технології пробіотика ІV покоління Біфітен | uk_UA |
dc.type | Working Paper | uk_UA |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2020_162з_Вороніч.pdf | 897.32 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.