Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45744
Название: | Удосконалення технології отримання лікарського засобу Лінкоміцин |
Авторы: | Цибуля, Сергій Станіславович |
Ключевые слова: | антибіотики лінкоміцин ферментація поживне середовище дипломна робота культивування Streptomyces lincolnensis |
Дата публикации: | дек-2020 |
Издательство: | Національний авіаційний університет |
Краткий осмотр (реферат): | Антибіотики представляють найчисленнішу групу лікарських засобів. Їх використовують задля унеможливлення і лікування запальних процесів, викликаних бактеріальної мікрофлорою. Виробництво антибіотиків представляє нині сильну, добре розвинену галузь, що входить у фармацевтичну (у наший країні в медичну і мікробіологічну) промисловість. Технологія виробництва антибіотику лінкоміцину включає такі етапи як, підбір продуцента для отримання антибіотику, підбір поживного середовища для отримання антибіотику лінкоміцину, вибору чистої культури Streptomyces lincolnensis, приготування поживного середовища, стадії ферментації, культивування. Було запропоновано поживне середовище,яке дозволяє отримати майже у два з половиною рази більше антибіотику та знизити час ферментації на 24 години.Запропоновано удосконалену технологічну схему виробництва лінкоміцину на основі використання культури Streptomyces lincolnensis, підібраного поживного середовища та умов культивування. |
Описание: | Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к. т. н., доцент кафедри біотехнології Решетняк Л. Р. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45744 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2021_162_Цибуля_С.С.pdf | 1.55 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.