Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51618
Title: | Вплив бджолино-медового сиропу та бджолиного підмору на життєдіяльність Lactococcus lactis |
Authors: | Ткачук, Владислав Олександрович |
Keywords: | дипломна робота Lactococccus lactis функціональний інгредієнт продукт бджільництва мед підмор хітин |
Issue Date: | Jun-2021 |
Publisher: | Національний авіаційний університет |
Abstract: | Нами було проаналізовано літературні джерела, що стосуються теми нашої роботи. Визначено, що Семеновою Н.О. за характером процесу сквашування кисломолочних напоїв із додаванням меду, а саме динаміці зміни кислотності в процесі сквашування, досліджувався його вплив на розвиток L. lactis. Lactococcus lactis, продуцент протеази та морської бактерії Teredinobacter turneraewere, оцінювали порівняно з хімічною обробкою. L. lactis був більш ефективним у видаленні мінералів у порівнянні з T. turnerae, тоді як зворотне стосувалося видалення білка. Порівняння врожайності процесів при цих обробках показало, що L. lactis і T. turnerae, що використовуються окремо, не є хорошим вибором для комерційної екстракції хітину. Навпаки, у всіх процесах спільної культури значення ДМ були вище, ніж при монокультивуванні при тому ж рівні глюкози. |
Description: | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.біол.н. Шаблій Л.М. |
URI: | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51618 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІД_2021_162_Ткачук-В.О..pdf | Пояснювальна записка | 895.14 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.