Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51748
Название: | Верба біла (Salix alba): біологічно активні речовини та особливості їх екстрагування |
Авторы: | Редванський, Євгеній Романович |
Ключевые слова: | дипломна робота біотехнологія Salix alba біологічно активні речовини саліцин фенолглікозиди кверцитин ревматоїдний артрит екстракція |
Дата публикации: | июн-2021 |
Издательство: | Національний авіаційний університет |
Краткий осмотр (реферат): | Практичне значення отриманих результатів - полягає у наданні рекомендацій, щодо застосування біологічно активних речовин, зокрема саліцилатів і кверцетину з кори та листя Salix alba. Salix alba (верба біла) – дерево з родини Salix, сімейства Вербові (Salicaceae). Salix alba – поширена на більшій частині України. Біологічно активні речовини кори та листя Salix alba мають широкий спектр різних властивостей, такі як, антиоксидантні, протизапальні, протипухлинні та противірусні. Припускається, що флаваноїд кверцетин та флаванон нарингенін можуть чинити терапевтичний ефект проти COVID–19. В Україні Salix alba не є фармакопейною рослинною, однак в останні роки широко вивчається хімічний склад кори та листя, методи виділення біологічно активних речовин, є дані про розробку параметрів стандартизації кори верби білої, а це все створює умови для застосування сировини Salix alba на фармацевтичному ринку України та створювати нові лікарські препарати. |
Описание: | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: професор, д.б.н. Гаркава К.Г. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51748 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2021_162_Редванський Є.Р..pdf | Пояснювальна записка | 1.4 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.