Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51748
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРедванський, Євгеній Романович-
dc.date.accessioned2021-07-05T06:21:51Z-
dc.date.available2021-07-05T06:21:51Z-
dc.date.issued2021-06-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51748-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: професор, д.б.н. Гаркава К.Г.uk_UA
dc.description.abstractПрактичне значення отриманих результатів - полягає у наданні рекомендацій, щодо застосування біологічно активних речовин, зокрема саліцилатів і кверцетину з кори та листя Salix alba. Salix alba (верба біла) – дерево з родини Salix, сімейства Вербові (Salicaceae). Salix alba – поширена на більшій частині України. Біологічно активні речовини кори та листя Salix alba мають широкий спектр різних властивостей, такі як, антиоксидантні, протизапальні, протипухлинні та противірусні. Припускається, що флаваноїд кверцетин та флаванон нарингенін можуть чинити терапевтичний ефект проти COVID–19. В Україні Salix alba не є фармакопейною рослинною, однак в останні роки широко вивчається хімічний склад кори та листя, методи виділення біологічно активних речовин, є дані про розробку параметрів стандартизації кори верби білої, а це все створює умови для застосування сировини Salix alba на фармацевтичному ринку України та створювати нові лікарські препарати.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectбіотехнологіяuk_UA
dc.subjectSalix albauk_UA
dc.subjectбіологічно активні речовиниuk_UA
dc.subjectсаліцинuk_UA
dc.subjectфенолглікозидиuk_UA
dc.subjectкверцитинuk_UA
dc.subjectревматоїдний артритuk_UA
dc.subjectекстракціяuk_UA
dc.titleВерба біла (Salix alba): біологічно активні речовини та особливості їх екстрагуванняuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_Редванський Є.Р..pdfПояснювальна записка1.4 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.