Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51748
Назва: | Верба біла (Salix alba): біологічно активні речовини та особливості їх екстрагування |
Автори: | Редванський, Євгеній Романович |
Ключові слова: | дипломна робота біотехнологія Salix alba біологічно активні речовини саліцин фенолглікозиди кверцитин ревматоїдний артрит екстракція |
Дата публікації: | чер-2021 |
Видавництво: | Національний авіаційний університет |
Короткий огляд (реферат): | Практичне значення отриманих результатів - полягає у наданні рекомендацій, щодо застосування біологічно активних речовин, зокрема саліцилатів і кверцетину з кори та листя Salix alba. Salix alba (верба біла) – дерево з родини Salix, сімейства Вербові (Salicaceae). Salix alba – поширена на більшій частині України. Біологічно активні речовини кори та листя Salix alba мають широкий спектр різних властивостей, такі як, антиоксидантні, протизапальні, протипухлинні та противірусні. Припускається, що флаваноїд кверцетин та флаванон нарингенін можуть чинити терапевтичний ефект проти COVID–19. В Україні Salix alba не є фармакопейною рослинною, однак в останні роки широко вивчається хімічний склад кори та листя, методи виділення біологічно активних речовин, є дані про розробку параметрів стандартизації кори верби білої, а це все створює умови для застосування сировини Salix alba на фармацевтичному ринку України та створювати нові лікарські препарати. |
Опис: | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: професор, д.б.н. Гаркава К.Г. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51748 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2021_162_Редванський Є.Р..pdf | Пояснювальна записка | 1.4 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.