Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749
Title: Вплив осмотичного тиску на ріст молочнокислих бактерій при їх використанні у біотехнологіях
Authors: Шевчук, Анастасія Олександрівна
Keywords: дипломна робота
біотехнологія
молочнокислі бактерії
сіль
осмотичний тиск
кисломолочний продукт
фізико-хімічні показники
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Досліджено вплив осмотичного тиску на молочнокислі бактерії зразків кисломолочного продукту типу «Айран». Виявлено, що зі збільшенням концентрації солі, яка перевищує 4% відбувається руйнування цілісності клітинної стінки, що призводить до загибелі культур. Оптимальною концентрацією, яка за мікробіологічними, фізико-хімічними показниками є 2%. Запропоновано удосконалену схему виробництва кисломолочного продукту типу «Айран» на стадії заквашування та фільтрування.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. с.-г. н. Ястремська Л.С.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_Шевчук А.О..pdfПояснювальна записка2.68 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.