Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749
Title: | Вплив осмотичного тиску на ріст молочнокислих бактерій при їх використанні у біотехнологіях |
Authors: | Шевчук, Анастасія Олександрівна |
Keywords: | дипломна робота біотехнологія молочнокислі бактерії сіль осмотичний тиск кисломолочний продукт фізико-хімічні показники |
Issue Date: | Jun-2021 |
Publisher: | Національний авіаційний університет |
Abstract: | Досліджено вплив осмотичного тиску на молочнокислі бактерії зразків кисломолочного продукту типу «Айран». Виявлено, що зі збільшенням концентрації солі, яка перевищує 4% відбувається руйнування цілісності клітинної стінки, що призводить до загибелі культур. Оптимальною концентрацією, яка за мікробіологічними, фізико-хімічними показниками є 2%. Запропоновано удосконалену схему виробництва кисломолочного продукту типу «Айран» на стадії заквашування та фільтрування. |
Description: | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. с.-г. н. Ястремська Л.С. |
URI: | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2021_162_Шевчук А.О..pdf | Пояснювальна записка | 2.68 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.