Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51753
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Полончук, Людмила Юріївна | - |
dc.date.accessioned | 2021-07-05T07:23:21Z | - |
dc.date.available | 2021-07-05T07:23:21Z | - |
dc.date.issued | 2021-06 | - |
dc.identifier.uri | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51753 | - |
dc.description | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Корнієнко І.М. | uk_UA |
dc.description.abstract | Встановлено високу біологічну активність симбіозу чистих культур закваски «Vivo кефір» по відношенню до антибіотиків різних груп: бензилпеніцилін, лінкоміцин, азитроміцин, гентаміцину сульфат, цефтріаксон, ніфуроксазид, норфлоксацин, амоксил. Результатами експериментів підтверджено антибіотикостійкість консорціуму МКБ та молочних грибів кефірних зерен закваски «Vivo кефір» при взаємодії з антибіотиками концентрацією 500 та 250 мг/мл. Експериментами доведено можливість одночасного вживання антибіотиків та кисломолочного напою, виготовленого на заквасці «Vivo кефір» для профілактики дисбактеріозів під час лікування. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Національний авіаційний університет | uk_UA |
dc.subject | дипломна робота | uk_UA |
dc.subject | біотехнологія | uk_UA |
dc.subject | кисломолочні продукти | uk_UA |
dc.subject | кефір | uk_UA |
dc.subject | пробіотики | uk_UA |
dc.subject | молочнокислі бактерії | uk_UA |
dc.subject | кефірні гриби | uk_UA |
dc.subject | антибіотикостійкість | uk_UA |
dc.title | Антибіотикостійкість закваски в біотехнології виробництва кефіру | uk_UA |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2021_162_ПолончукЛЮ.pdf | Пояснювальна записка | 6.58 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.