Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59370
Title: | Підвищення якості звукового сигналу в слуховому апараті |
Authors: | Лубенець, Юлія |
Keywords: | слухопротезування шум в звуковому сигналі недоліки слухового апарата відношення сигнал-шум кругові статистики оброблення звукового сигналу |
Issue Date: | 14-Apr-2023 |
Publisher: | Національний авіаційний університет |
Citation: | Лубенець Ю. Підвищення якості звукового сигналу в слуховому апараті // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 39–41. |
Abstract: | Слух людини – це зовнішнє чуття, яке допомагає сприймати певні звуки з навколишнього середовища. Актуальною проблемою на сьогодні є різноманітні порушення слуху, а також методи усунення порушень шляхом слухопротезування. Метою дослідження є покращення технічних характеристик слухового апарату для усунення порушень слуху. У роботі було досліджено використання фазового методу виявлення звукових сигналів, який грунтується на статистичному опрацюванні фазових характеристик цих сигналів, за рахунок додаткового вагового опрацювання результатів фазових вимірювань, що дало змогу підвищити відношення сигнал/шум. |
Description: | 1. Hearing Loss in Adults and Children URL: http://surdolog-audiolog.blogspot.com/ 2. Овсяник В.П., Мороз Б.С., Сребняк И.Ф., Сребняк И.А. Слухові апарати. Структура и функціональні можливості. – К.: ЦП “Спринт”, 2006. – 52 с 3. Мневець А. В., Зубков С.В., «Методи поліпшення характеристик слухових апаратів на основі застосування сучасної елементарної бази електронних компонентів.» - 2020. |
URI: | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59370 |
Appears in Collections: | Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Лубенець.pdf | 1.37 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.