Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/65452
Название: Колір у візуально-просторовій композиції
Авторы: Єлісєєв, Ігор
Басанець, Юлія
Ключевые слова: тези доповіді
кольоровий контраст
кольорова рівновага
локальний кольоровий тон
колорит
гармонія
Дата публикации: 2024
Издательство: Національний авіаційний університет
Библиографическое описание: Єлісєєв І.А., Басанець Ю.П. Колір у візуально-просторовій композиції // Дизайн у просторі новітніх технологій: збірник тез доповідей Міжнар. наук.-практ. конф., Київ (квітень 2024 р.), М-во освіти і науки України, Національний авіаційний університет – Київ: НАУ, 2024. – C. 121-122
Серия/номер: ;61
Краткий осмотр (реферат): У дослідженні розглянуто природу сприйняття кольору з точки зору колориметрії та особливостей емоційної оцінки кольорового співвідношення. Емоційність сприйняття кольору названо важливим фактором у використанні засобів кольорової організації. Досліджено природу кольорового контрасту, його значення для психологічного впливу кольору на людину . Автори розкривають закономірності використання контрасту як засобу вираження теми твору, його емоційного наповнення. Відзначається, що естетичний і психологічний вплив кольору на особистість людини мають особливо важливе значення для використання художниками властивостей кольору в їхніх творчих проектах.
Описание: 1. Іттен, Й. Мистецтво кольору: Суб’єктивний досвід і об’єктивне пізнання як шлях до мистецтва. Видавництво: АrtHuss, 2022 – 96 с. 2. Печенюк Т., Кольорознавство: підруч. (для студ. вищ. навч. зак.).–К.:Грані–Т, 2010.–192 с. 3. Черняк Л.В. Естетика товарів та дизайн: навч. посібник / Л.В. Черняк, Ю.М. Яценко. – К.: КНТЕУ, 2006. – 227 с.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/65452
Располагается в коллекциях:2024

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
61.pdf476.45 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.