Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/65494
Название: | Система автоматизації обліку та фільтрації даних клієнтів у закладі харчової індустрії мовою Python |
Авторы: | Припутненко, Ростислав Володимирович |
Ключевые слова: | дипломна робота харчування автоматизація обслуговування данні клієнтів архітектура додатка програмний код |
Дата публикации: | 20-июн-2024 |
Издательство: | Національний авіаційний університет |
Библиографическое описание: | Припутненко Р. В. Система автоматизації обліку та фільтрації даних клієнтів у закладі харчової індустрії мовою Python. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності «Комп’ютерні науки», «Інформаційні технології проектування».- Київ, 2024. – 79 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Наразі управління закладами харчової сфери стає все більш значущим і активно розвивається щодня. ІТ-технології є неодмінною складовою цього процесу, безпосередньо впливаючи на його прогрес і успіх. Виконання транзакцій, контроль та навчання персоналу, передбачення ризиків, аналіз роботи, розробка меню та виробництво власних продуктів - усе це вже потребує автоматизації, оскільки в цій галузі надзвичайно важлива звітність. З точки зору клієнтів, автоматизація обліку та фільтрації даних клієнтів, розрахунків, доступу до меню, акцій, написання скарг та пропозицій - неймовірно зручна і вигідна, оскільки значно економить час. [14]. Актуальність дослідження. Ресторан – це один із галузей закладів харчової індустрії, в якому люди не тільки смакують різними стравами, але й відпочивають, отримують приємні емоції, естетичне задоволення та спілкуються один з одним. Використання інформаційних технологій для обліку та фільтрації даних клієнтів є однією з причин, що мають вплив на успішність функціонування бізнесу, особливо на управління закладом грромадського харчування. Автоматизація обліку та фільтрації даних клієнтів надає міцний фундамент для досконалого, якісного та швидкого сервісу, що неодмінно призводить до успішності роботи будь-якого закладу харчової індустрії. Основна задача закладу харчової індустрії полягає у швидкому та якісному виконанні замовлень відвідувачів. Це суттєво відрізняє управління закладами харчування від інших бізнес-сфер. Автоматизація може значно допомогти у вирішенні цієї задачі. Вона дозволяє контролювати всі операції протягом всього робочого процесу з високою точністю, скорочує час обслуговування клієнтів і підвищує прибутковість закладу. Автоматизація призводить до покращення якості обслуговування та репутації закладу, забезпечує швидку обробку замовлень та обслуговування відвідувачів, підсилює координацію і контроль роботи персоналу, а також допомагає у відстеженні змін матеріальних цінностей та товарів, і зменшує час на пошук та аналіз інформації. Це дослідження присвячене розробці додатку для автоматизації обліку та фільтрації даних клієнтів у закладі харчової індустрії з використанням мови програмування Python. Отже, додаток з обслуговування в закладі харчової індустрії є незамінним інструментом у роботі будь-якого закладу харчування. Мета дослідження. Основною метою додатку з обліку та фільтрації даних клієнтів для галузі громадського харчування є підвищення якості обслуговування клієнтів та оптимізація роботи самого закладу. Для досягнення поставленої мети дослідження, необхідно вирішити наступні завдання: – провести літературний пошук за темою дослідження, систематизувати інформацію та визначити напрямки подальшого дослідження; – зробити обґрунтування засобів реалізації проєкту із створення додатку з автоматизації обліку та фільтрації даних клієнтів у закладі харчової індустрії мовою Python»; – згідно дерева цілей, контекстних діаграм та схематичного зображення архітектури провести теоретичне формування функціоналу додатку; – виконати програмну частину роботи та провести її тестування. Об’єктом дослідження є додаток з автоматизації обліку клієнтів. Предметом дослідження є сукупність необхідних умов, що забезпечують найкращий підхід до створення додатку з автоматизації обліку та фільтрації даних клієнтів у закладі харчової індустрії. Методи дослідження: теоретичний аналіз наукової літератури за напрямком дослідження; статистичні методи аналізу літературних даних. В основу дослідження, лягли методи порівняльного аналізу та класифікації. Поставлені у роботі завдання вирішувалися за допомогою системного підходу до відбору матеріалу, методів індуктивного і логічного аналізу, спостереження та статистичних методів аналізу літературних даних. Теоретична та практична цінність роботи полягає у наявності відібраного теоретичного матеріалу, отриманого в процесі пошуку інформації з теми 8 дослідження, а також у систематизації матеріалу відповідного напрямку. Проведене дослідження характеризується більш глибоким аналізом, базуючись на попередніх роботах вчених, дисертантів та інших дослідників у цій сфері. Структура роботи. Відповідно до мети та завдань дослідження структура дипломної роботи включає вступ, три розділи, загальні висновки та список використаних джерел. За час роботи опрацьовано 15 літературних джерел. Зміст роботи викладено на 79 сторінках машинописного тексту. Джерельна база дослідження. Робота ґрунтується на аналізі науково-методичної літератури, методичних посібників, наукових статей, періодичних видань. |
Описание: | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» Керівник проекту: старший викладач Наталка Рибасова. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/65494 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ФКНТ_2024_122_Припутненко Р.В.pdf | Дипломна робота бакалавра | 2.38 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.