Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/25757
Title: Метод та технологія автоматизованої обробки даних аерофотозйомки з географічною прив`язкою
Authors: Курочкін, Віктор Михайлович
Keywords: пошарова модель, оцінка пошарових складових, обробка цифрового зображення, кластерний аналіз, сегментація, інтелектуально-аналітична обробка, геоінформаційна технологія, ГІС.
Issue Date: 27-Mar-2017
Publisher: НАУ
Citation: В. Курочкін, "Метод та технологія автоматизованої обробки даних аерофотозйомки з географічною прив`язкою", дис. канд. тех. наук, Національний авіаційни університет, Київ, 2017.
Abstract: Курочкін В. М. Метод та технологія автоматизованої обробки даних аерофотозйомки з географічною прив’язкою. – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.13.06 – інформаційні технології. – Національний авіаційний університет, Київ, 2017. У дисертаційній роботі запропоновано неперервну пошарову модель зображення на основі кластерного аналізу та локальної сплайн апроксимації, що описує розподіл інтенсивності неоднорідного цифрового зображення у вигляді суміші розподілів складових з ваговими коефіцієнтами, а також метод оцінки пошарових складових, що дозволяє побудову просторової апроксимації складових текстур зображення та побудувати нові оцінки числових характеристик посівної площі. Запропоновано геоінформаційну технологію автоматизованої обробки даних аерофотозйомки з географічною прив’язкою «Vagabond», що призначена для забезпечення інформацією процесів прийняття рішень шляхом організації неперервних спостережень та обробки їх результатів. Розроблено локальну геоінформаційну систему «VagabondGIS» що входить до технології багаторівневого моніторингу на локальному рівні.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/25757
Appears in Collections:Роботи студентів та аспіратів кафедри прикладної математики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
VidgukGolubSV_scan.pdf4.21 MBТекст відгуку опоненту Голуба С. В.View/Open
VidgukBaybusOG_scan.pdf4.41 MBТекст відгуку опоненту Байбуза О. Г.View/Open
dis.pdfДиссертация5.99 MBТекст дисертаціїView/Open
autoref.pdfАвтореферат1.12 MBТекст авторефератуView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.