Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29005
Title: | ЕФЕКТ КОНЦЕНТРАЦІЇ Н+-ІОНІВ НА УТВОРЕННЯ ПРОМІЖНИХ СПОЛУК В РЕАКЦІЇ РОЗКЛАДУ D-ГЛЮКОЗИ |
Authors: | Руденко, Віра Миколаївна |
Keywords: | D-ГЛЮКОЗА ендіольна структура Кислотний розклад 5-ГМФ |
Issue Date: | 2001 |
Publisher: | Харчова промисловість. –2001. - № 46. – С. 52-57 |
Abstract: | В кислих розчинах D-глюкози водневі іони каталізують утворення ендіольної структури і наступні реакції дегідратації, сприяють швидкому перетворенню ненасичених озонів у 5-ГМФ. Водневі іони зводять до мінімуму реакції конденсації, тому в кислих розчинах спостерігаються високі концентрації 5-ГМФ, який не зазнає подальших перетворень у попередники барвних речовин. Порівнюючи змінення в реакційній системі D-глюкоза/Н+, в усій області кислих значень рН можна констатувати, що при рН 3 всі процеси, що відбуваються на ранніх стадіях реакції кислотного розкладу, помітно сповільнені. |
URI: | http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29005 |
Appears in Collections: | Наукові статті кафедри хімії і хімічної технології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2001_46_3.doc | ЕФЕКТ КОНЦЕНТРАЦІЇ Н+-ІОНІВ НА УТВОРЕННЯ ПРОМІЖНИХ СПОЛУК В РЕАКЦІЇ РОЗКЛАДУ D-ГЛЮКОЗИ. Стаття. | 151 kB | Microsoft Word | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.