Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34831
Title: БІОЛОГІЧНІ ТА ЕКОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОЯВУ ANISOPLIA AUSTRIACA HRBST. У ФІТОЦЕНОЗАХ ПРЕДСТАВНИКІВ ІЗ ТРИБИ TRITICEAE
Authors: МОСКАЛЕЦЬ, Т. З.
Тарасюк, Сергій Іванович
МОСКАЛЕЦЬ, В. В.
Keywords: генотип
генотипи пшениці м’якої озимої, жита озимого та тритикале озимого
Anisoplia austriaca Hrbst.
екологічна ніша
Issue Date: 2015
Publisher: Елек. науковий журнал «Проблеми екологічної біотехнології»
Citation: Біологічні та екологічні особливості прояву Anisoplia austriaca Hrbst у фітоценозах представників із триби Triticeae/Москалець Т. З., Тарасюк С.І., Москалець В. В.//Елек. науковий журнал «Проблеми екологічної біотехнології». // - № 1. - 2015. – 12 стр.
Abstract: Досліджена консортивна роль імаго хлібного жука кузьки (Anisoplia austriaca Hrbst. 1783) у функціонуванні фітоценозів пшениці м’якої озимої, жита озимого та тритикале озимого. Встановлено чисельність, щільність і шкідливість популяцій Anisoplia austriaca Hrbst. в динаміці на посівах різних генотипів зернових озимих культур. За ймовірністю бути екологічною нішею для імаго Anisoplia austriaca Hrbst. генотипи пшениці м’якої озимої, тритикале озимого і жита озимого диференційовані на такі групи: слабоймовірні, ймовірні і сильноймовірні еконіші. Встановлено, що генотипи тритикале озимого і жита озимого є малосприятливою екологічною нішею для шкідників, порівняно з пшеницею м’якою.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34831
Appears in Collections:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
233.pdf1.01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.