Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/38930
Title: The use of dandelion root (Taraxacum officinale Wigg.) as non-traditional raw materials in technology of functional beverages fermentation
Authors: Косоголова, Людмила Олексіївна
Яблонська, Катерина Миколаївна
Keywords: dandelion root
extraction of polysaccharides
extract
Issue Date: 2016
Publisher: НАУ
Citation: Косоголова Л. О. The use of dandelion root (Taraxacum officinale Wigg.) as non-traditional raw materials in technology of functional beverages fermentation / К.М. Яблонська, Л.О. Косоголова // “Авіація у XXI столітті” – “Безпека в авіації та космічні технології” : VII Всесвітній конгрес, 19-21 вересня 2016 р.: тез. доп. – К.: НАУ, 2016. – С. 5.1.6-5.1.7.
Abstract: In the process of research the extracts of dandelion (Taraxacum oficinale Wigg.) high in inulin were extracted. It can be used to prepare fermented beverages as a source of carbohydrates during the fermentation. There were selected the optimum conditions for extraction of inulin from roots.
Description: Тези доповіді
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/38930
Appears in Collections:Тези конференцій кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Congress2016 Тези.pdf325.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.