Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39219
Title: Гендерні особливості конфліктної поведінки в юнацькому віці
Authors: Прохоренко, Яна Сергіївна
Keywords: гендер
юнацький вік
конфліктна поведінка
конфліктна поведінка в юнацькому віці
статева емоційна диференціація
способи регулювання конфліктів
фемінність
маскулінністіь
Issue Date: 1-Apr-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Політ. Сучасні проблеми науки. Гуманітарні науки: тези доповідей ХІХ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених і студентів: [у 2-х т.]. – Т. 1 (м. Київ, 1-5 квітня 2019 р.) / [ред. кол.: В.М. Ісаєнко та ін.]; Національний авіаційний університет. – К.: НАУ, 2019. – С. 313-315
Abstract: Сучасне активне та конкурентне життя неможливо уявити без розбіжності думок та різних суперечностей, які часто перетворюються на конфлікти. Кожна людина хоча б раз у житті потрапляла у конфліктну ситуацію, в якій багато залежить від обставин та психологічних особливостей індивіда. Тому що в однакових ситуаціях люди поводяться по-різному, і один і той же конфлікт може бути сприйнятий ними протилежно. Люди схильні сприймати конфліктну ситуацію як щось негативне, пов’язане з агресією, суперечками та погрозами. Тому уміння правильно оцінювати ситуацію та контролювати свій емоційний стан постає актуальною проблемою сьогодення [1]. Аналізу та вивченню причин виникнення конфліктів присвячена велика кількість робіт учених різних галузей: філософів, психологів, соціологів та політологів. Значну увагу приділено також гендерним особливостям поведінки в конфліктних ситуаціях. Тому що помітну роль у юнацькому віці посідають міжособистісні конфлікти. У дослідженнях В. Г. Зазикіна та Н. С. Нечаєвої було розглянуто відмінності поведінки в конфліктних ситуаціях в залежності від статті свого опонента. Треба відмітити й особливості поведінки юнаків та дівчат у конфлікті, а саме на значимість комунікації для кожної статі.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39219
Appears in Collections:Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів "Політ. Сучасні проблеми науки"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Прохоренко.pdf187.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.