Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39467
Title: Теоретико-правові основи використання атрибутів і символів Української держави
Authors: Желяк, А.А.
Keywords: державні символи
атрибути Української держави
Issue Date: 12-Apr-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Желяк А.А. Теоретико-правові основи використання атрибутів і символів Української держави / А.А. Желяк // Теорія та історія держави і права, історія політичних і правових учень, філософія права: матеріали підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, 12 квітня 2019 р. – Київ: НАУ, 2019. – С. 30-33.
Abstract: Історія національно-визвольних рухів свідчить, що в моменти їхнього піднесення суспільна увага зосереджується на проблемі джерел історії та симантики національної символіки. Це цілком природно, бо національні символи - не випадкові значки і барви. Вони постають внаслідок історичного та культурного розвитку народу і тісно пов`язані з його духовністю, з його прагненням до єднання, готовністю до здійснення своїх національних завдань та забезпечення національних інтересів. Україна, вибираючи незалежність і розбудовуючи державу, обирає символи суверенітету – символи своєї єдності, честі й гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Ще за часів Козацької держави в Україні існувала традиція застосування цілої низки клейнодів (інсигній або атрибутів).
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39467
Appears in Collections:Матеріали підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2019

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Желяк А.А..pdf299.63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.