Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39476
Title: Теоретико-правові засади розвитку та функціонування інституту суду присяжних в Україні
Authors: Поляцко, А.О.
Keywords: інститут присяжних
конституційний інститут
судочинство
Issue Date: 12-Apr-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Поляцко А.О. Теоретико-правові засади розвитку та функціонування інституту суду присяжних в Україні / А.О. Поляцко // Теорія та історія держави і права, історія політичних і правових учень, філософія права: матеріали підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, 12 квітня 2019 р. – Київ: НАУ, 2019. – С. 52-55.
Abstract: Інститут присяжних визначений в Україні як конституційний інститут. У Конституції України зазначено, що народ безпосередньо бере участь у здійсненні правосуддя через присяжних (ст. 124). У визначених законом випадках правосуддя здійснюється за участю присяжних (ст. 127). Судочинство провадиться суддею одноособово, колегією суддів чи судом присяжних (ст. 129). Отже, за світовою правовою традицією, Конституція України визначає участь присяжних як участь народу у відправленні правосуддя.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39476
Appears in Collections:Матеріали підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2019

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Поляцко А.О..pdf302.19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.