Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41075
Title: Мережеві технології для промислового комплексу
Authors: Холявкіна, Тетяна Володимирівна
Сіденко, Б.А.
Keywords: мережева технологія
локальна мережа
пакет протоколів мережі
промислові мережі
Issue Date: 3-Mar-2016
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Холявкіна Т.В.,Сіденко Б. А., Мережеві технології для промислового комплексу. Проблеми інформатизації та управління: Збірник наукових праць.,К.: Національний авіаційний університет,2016., Вип.1 (53).–С.60-64.
Abstract: У статті проведено аналіз характеристик основних мережевих технології. Обрана і об ¬грунтована технологія для побудови локальної мережі з подальшому її розширенням і за¬стосуванням в промисловому комплексі.
Description: Мережева технологія - це погодже¬ний набір стандартних протоколів та про¬грамно-апаратних засобів, який необхід¬ний для побудови локальної обчислюва¬льної мережі. Такі мережеві технології називають базовими технологіями або мережевими архітектурами локальних мереж. Для побудови будь-якої локальної обчислювальної мережі, як правило, ви¬користовується поділюване середовище передачі даних. Під поділюваним середовищем пе¬редачі даних мається на увазі спосіб орга¬нізації роботи мережі, при якій повідом¬лення від однієї робочої станції досягає всіх інших за допомогою одного загаль¬ного каналу зв'язку (моноканалу). У цьо¬му випадку в якості каналу зв'язку вико¬ристовуються кабелі: коаксіальний, вита пара і оптоволоконний. Недоліком такої мережі є повільна її робота при збільшенні кількості підклю¬чених до неї вузлів мережі (робочих стан¬цій). В цьому випадку пропускна здат¬ність лінії ділиться між усіма вузлами (робочими станціями) і жоден з них не може постійно використовувати цю лінію. При організації каналів мереж осно¬вна роль належить протоколам фізичного і канального рівня.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41075
Appears in Collections:Публікації у наукових виданнях кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Копія_стр_ 60_64.PDFСтаття3.97 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.