Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43076
Title: Особливості портретування в романі Дена Брауна "Втрачений символ"
Authors: Галич, Олександр Андрійович
Keywords: Ден Браун
портретування
художній текст
тілесність
англомовна література
Issue Date: May-2019
Publisher: Талком, Київ
Citation: Галич О.А. Особливості портретування в романі Дена Брауна "Втрачений символ" // Національна ідентичність в мові і культурі: збірник наукових праць / за заг. ред. А.Г. Гудманяна, О.Г. Шостак. - К.:Талком, 2019. – С. 277-281
Abstract: Художня література є одним із провідних джерел збереження та передачі пам’яті людства. Майже тисячолітня історія англомовної літератури переконливо засвідчує неперервність її розвитку, потребу активного й різнобічного вивчення. Проте в студіях над цією літературою все ще залишається чимало невирішених проблем, розв’язання яких чекають на літературознавців. Однією з таких малодосліджених проблем є вивчення її композиційних можливостей, зокрема специфіки такого її складника, як портретування, адже портрет є також суттєвим компонентом художнього тексту, виявом тілесності героя. Роман новітнього американського письменника Дена Брауна «Втрачений символ» – це третя книжка, героєм якої є професор Гарвардського університету Роберт Ленгдон. Він мав прочитати лекцію в Національній залі статуй Капітолія, але йому це не вдалося зробити. Почувши крики, він бачить відрізану руку на постаменті з дерева. Як фахівець, він розуміє, що вона символізує «Руку Містерій», а перстень на пальці свідчить, що рука належала його наставнику і другу Пітеру Соломону. Ризикуючи життям Ленгдон прагне розшифрувати загадкову символіку масонів і врятувати життя свого друга.
Description: Література 1. Браун Дэн. Утраченный символ: роман / пер. с англ. Е.Романова, М. Десятова. М.: Издательство АСТ, 2018. 572 с.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43076
ISBN: 978-617-7685-68-4
Appears in Collections:Національна ідентичність в мові і культурі. XII Міжнародна конференція

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Галич19.pdf2.44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.