Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43378
Title: Іпотека повітряного судна
Authors: Кучеренко, Ігор Анатолійович
Keywords: іпотека
повітряне судно
об'єкт нерухомості
міжнародно-правове регулювання іпотеки
дипломна робота
Issue Date: Apr-2020
Abstract: Метою дипломної роботи є висвітлення проблематики поняття приватизації, ії розвитку, корупції в державному секторі, приватизації як способу вирішенням проблем корупції в Україні. Задля досягнення поставленої мети, визначено такі основні завдання: - провести глибокий аналіз концепції приватизації її походження та розиток в Україні - дослідити міжнародний досвіду приватизації деяких країн світу; - визначити правові та інституційні основи приватизації в Україні. - охарактеризувати приватизацію як спосіб зниження рівня корупції на підприємствах державної форми власності; - розкрити історію приватизації в Україні; - дослідити стан приватизаційних процесів в Україні; - навести приклади корупції на державних підприємствах України. Методологічна основа дослідження. Тематика обраної нами роботи зумовлює необхідність використання цілого комплексу загальнонаукових та окремонаукових методів. Серед них можна виділити історико-правовий метод, за допомогою якого висвітлюються окремі аспекти зародження, еволюції та процесу розвитку приватизації. Порівняльно-правовий метод дозволив дослідити національну, іноземну та міжнародну практику застосування приватизації. За допомогою діалектичного методу досліджувався зміст, сутність та природа приватизації. Формально-юридичний метод дозволив дослідити законодавство у сфері приватизації як України, так і інших країн світу. Формально-логічні методи (аналіз, дедукція, синтез) дозволили розкрити поняття «приватизація», «корупція», «націоналізація».
Мета дипломної роботи полягає у тому, щоб на підставі правового аналізу українського та іноземного досвіду в авіаційні сфері розробити науково-теоретичні пропозиції стосовно регулювання питань, пов’язаних з іпотекою повітряних суден, а також із правовим режимом повітряних суден як об’єкта цивільних прав. Крім того, визначити особливість даного договору іпотеки, правового статусу сторін та їх відповідальності, а також дослідити проблемні питань правового регулювання іпотеки повітряних суден в Україні. Для досягнення вищевикладеної мети поставлено наступні завдання: 1. Розглянути ретроспективу виникнення та розвитку іпотеки. 2. Визначити характерні властивості та правову природу іпотечних правовідносин в Україні. 3. Розглянути поняття повітряного судна. 4. Дослідити повітряне судно, як об’єкт нерухомості. 5. Розкрити загальні положення про іпотеку повітряного судна. 6. Здійснити аналіз укладення, виконання та припинення договору іпотеки повітряного судна. 7. Виокремити правові проблеми іпотеки повітряного судна 8. Дослідити звернення стягнення на заставлене повітряне судно. 9. Розглянути міжнародно-правове регулювання іпотеки повітряного судна. 10. Провести порівняльно-правовий аналіз законодавчого регулювання застави повітряного судна в різних правових сім’ях.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43378
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри господарського, повітряного та космічного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кучеренко І.А..docxІпотека повітряного судна169.42 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.