Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43850
Title: Роль ІТ-технологій у забезпеченні конкурентоспроможності України та нових країн-лідерів світової економіки у ХХІ ст.
Authors: Горобець, Яна Іванівна
Keywords: ІТ-технології
ІТ-ринок
цифрова економіка
економічне зростання
Issue Date: 2020
Publisher: Центр поліграфії "Компринт"
Citation: Горобець Я.І. Роль ІТ-технологій у забезпеченні конкурентоспроможності України та нових країн-лідерів світової економіки У ХХІ ст. // Міжнародна науково-практична конференція «Національні економічні стратегії розвитку в глобальному середовищі»: Збірник тез. – К.: ЦП "Компринт", 2020. - с.84-86.
Abstract: Інформаційні технології (ІТ) у ХХІ ст. кардинально змінюють світ, інтегруються у всі галузі та сфери національної та світової економіки. Вплив інформаційних технологій стає основною рушійною силою всіх соціально-економічних трансформацій для національної та світової економіки. Рівень та якість оволодіння національним бізнесом можливостями інформаційно-телекомунікативних технологій (ІТ-технологій) напряму впливає на конкурентний потенціал країни на світовому ринку товарів та послуг. Для України, економіка якої характеризується як сировинна, вкрай важливо здійснити «інноваційний стрибок», перейти від сировинно-напівфабрикатної моделі національного виробництва до високоіндустріального виробництва готової продукції з високим вмістом доданої вартості. Таке амбітне завдання можливо реалізувати виключно за засадах структурно-інноваційних зрушень, на основі конкурентної стратегії розвитку інформаційного суспільства та ІТ-технологій та використання потенціалу ІТ-технологій у всіх сферах українського експортноорієнтованого виробництва товарів та послуг.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43850
Appears in Collections:Студентські наукові роботи кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Горобець_ІТ_технології_ТЕЗИ на КАФ МЕВіБ_25_04_new.docx26.02 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.