Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44264
Title: Модель процесу функціонування фінансового механізму фінансової безпеки суб’єктів господарювання мікро рівня
Authors: Ареф'єва, Олена Володимирівна
Кузенко, Ольга Леонідівна
Keywords: фінансовий механізм
фінансова безпека
модель процесу функціонування
ланцюг Маркова
дискретний стан
неперервний час
Issue Date: 2015
Publisher: Національний технічний університет "Харківський політехнічний iнститут"
Citation: Ареф'єва О.В. Модель процесу функціонування фінансового механізму фінансової безпеки суб’єктів господарювання мікро рівня / Ареф'єва О.В., Кузенко О.Л. // Вісник НТУ «ХПІ Актуальні проблеми управління та фінансово-господарської діяльності підприємства. - 2015. - № 54 (1163). - С. 6-11.
Abstract: У статті представлено модель процесу функціонування фінансового механізму фінансової безпеки суб’єктів господарювання мікрорівня. Фінансовий механізм фінансової безпеки суб’єктів господарювання в системі фінансових відносин перед усім це комплекс розроблених та злагоджених послідовних дій як окремого елемента так і системи в цілому, ефективність яких можливо довести шляхом моделювання як процесу його функціонування, так і ймовірності різноманітних процесів, тому, на наш погляд, доцільним є розробка моделі процесу функціонування фінансового механізму фінансової безпеки суб’єктів господарювання в системі фінансових відносин на основі марковських процесів з дискретними станами і неперервним часом. В якості математичної моделі запропоновано використовувати ланцюг Маркова, основою якого є виділення із періодичного ланцюга елементів однорідності. Отримані оцінки матриць відображають ймовірнісні особливості основних станів стратегій механізму фінансової безпеки підприємств машинобудування і багаторазових переходів в ці стани. Представлена модель процесу функціонування фінансового механізму фінансової безпеки суб’єктів господарювання в системі фінансових відносин на основі дискретних марківських процесів дозволяє узагальнити основні підсумки розробки та впровадження фінансового механізму фінансової безпеки системи фінансової безпеки суб’єктів господарювання в системі фінансових відносин на основі інформативних параметрів його функціонування та показує, що за умов впровадження запропонованого фінансового механізму забезпечується підвищення рівня фінансової безпеки.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44264
Appears in Collections:Наукові статті викладачів кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_KhPI_2015_54_Arefieva_Model_protsesu.pdfМодель процесу функціонування фінансового механізму фінансової безпеки суб’єктів господарювання мікро рівня578.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.