Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44977
Title: Особливості представлення банківської тематики в сучасному медіапросторі
Authors: Вовчук, Аліна Вадимівна
Keywords: дипломна робота
медіапростір
масова комунікація
маніпуляція
інформаційне суспільство
інформаційна культура
банківський інформаційний продукт
Issue Date: 2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Вовчук А.В. Особливості представлення банківської тематики в сучасному медіапросторі. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 92 с.
Abstract: Сучасний етап розвитку суспільства характеризується тим, що без своєчасного та повного задоволення інформаційних потреб жодна сфера суспільства нормально не функціонує та не може розвиватися. У ХХІ ст. реальна дійсність може бути представлена за допомогою теоретично необмеженої кількості підпросторів, що описують відповідні сфери об’єктивної реальності, одним із яких є медіапростір. Виявлення його специфіки нині — одна з найактуальніших проблем соціально-культурного значення. Фінансова інформація відображує явища економічного життя суспільства. Оскільки банківські установи — це елементи економіки, то й фінансово-кредитна інформація є частиною економічної інформації. Актуальність теми дослідження зумовлена соціально- політичними реаліями ХХІ століття. Економічна криза в Україні та всьому світі– далеко не нове явище, тому є необхідність висвітлювати складну фінансову інформацію для пересічних громадян– так, щоб без спеціальних знань вони змогли орієнтуватися у тематиці такої складності. Люди з будь-яким рівнем освіти мають орієнтуватися у економічній ситуації, а для цього можна створити окремі канали для подачі матеріалів. Як приклад, це може бути Telegram-канал, куди журналіст подаватиме концентровану вижимку важливої інформації без втрати головного сенсу. Також є необхідність доповнити вже напрацьовані теоретичні положення про особливості інформаційних банківських матеріалів та ролі журналіста у формування контенту для фінансових установ. Мета дослідження полягає у з'ясуванні особливостей представлення банківської тематики в сучасному медіапросторі.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. № 580 /од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник проекту: професор, д-р. філол. наук Шульгіна Валентина Іванівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44977
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри журналістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вовчук Аліна _дипломна робота.pdf548.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.