Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45002
Title: Особливості журналістики комп'ютерних відеоігор
Authors: Роженко, Юлія Олегівна
Keywords: дипломна робота
журналістика комп'ютерних ігр
ігрова журналістика
ігрова індустрія
соціальні мережі
месенджери
геймери
Issue Date: 2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Роженко Ю.О. Особливості журналістики комп'ютерних відеоігор. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 91 с.
Abstract: Актуальність дослідження зумовлена попитом українськомовної аудиторії ігрового контенту на ігрову журналістику та ігрову індустрію загалом. В той же час, ігрова журналістика в Україні не досить розвинена, на відміну від закордонних ігрових ЗМІ. Українська ігрова журналістика потребує сучасних рішень для динамічного розвитку та ігрової галузі в цілому. Для реалізації проекту було створено Telegram-канал для розповсюдження інформації про ігрові новинки, актуальні ігри, стріми, тематичні заходи та конференції. Використання месенджерів як новітнього каналу комунікації є перспективним напрямом, що визначає актуальність даного дослідження. Сьогодні месенджери сприяють збільшенню аудиторії інтернет-ЗМІ, забезпеченню зворотного зв’язку із користувачем і таким чином є важливим каналом поширення і генерування медіа-контенту. Виділено найвагоміші дослідження в ігровій журналістиці Альфонсо Куадраро Альварадо, Джона Бартона, Деном Тенантом. Та дослідження жанру комп’ютерних ігор Крісом Белнінсом, Оленою Болєскіною, Ігорем Бурлаковим. Є дослідження з подібних та близьких тем у У. Брікера, М. Крюгера, Дж. Ланьє. Віртуальна реальність стала темою дисертаційних робіт багатьох досліджень з філософії, наприклад, В.А.Ємєліна, Е.Г.Прилукова та спеціалізованих монографій Д.В.Іванова, В.В. Кортунова, Д.В. Рєпкіна, в той же час на заході виходять дослідження Б. Вулі, М. Хейма, Н. Хейліса та інших.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. № 580 /од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник проекту: професор, д-р наук з держ. упр. Нестеряк Юрій Васильович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45002
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри журналістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
РОЖЕНКО_дипломна роботаpdf.pdfдипломна робота Роженко Ю.О.1.18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.