Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45007
Title: Журналістика даних: роль візуалізації у сприйнятті даних реципієнтом
Authors: Медведєва, Катерина Сергіївна
Keywords: дипломна робота
журналістика даних
скрейпінг
візуалізація даних
систематизація
обробка документів
інфографіка
Issue Date: 2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Медведєва К.С. Журналістика даних: роль візуалізації у сприйнятті даних реципієнтом. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 77 с.
Abstract: Сьогодні журналіст, завдяки розвитку технологій, отримав широкий вибір новітніх нструментів використання яких направлено на поліпшеня продуктивності його роботи, але разом з тим і нові обов’язки. Вони передбачають вміння журналіста користуватись новими технологіями для пошуку та забору даних, їх систематизації, а також здатність до дуже уважного аналізу достовірності джерел та фільтрації величезного різноманіття пропонованої інформації. Ще одним важливим завданням журналіста залишається вміння зробити матеріал цікавим для аудиторії. Зі зміною майданчиків, що призначені для подання інформації, а саме переходу від друкованих видань до онлайн-ресурсів змінилось і сприйняття реципієнтом інформації, яка подається у текстововому вигляді.З урахуванням усіх аспектів, ми робимо акцент на те що, актуальним напрямом журналістики сьогодні стає журналістика даних. Метою дослідження є аналіз ролі візуалізації даних у сприйнятті інформації реципієнтом і вивченні та доведенні важливості ролі візуалізації даних в розвитку сучасної журналістики.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. № 580 /од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник проекту: професор, д-р наук з держ. упр. Нестеряк Юрій Васильович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45007
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри журналістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна робота_Медведєвої К . С..pdfдипломна робота Медведєвої К.С.891.45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.