Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45145
Title: Система стабілізації орбітального літака у компоновці зі зовнішнім паливним баком
Other Titles: Stabilization system of orbital aircraft in the composition with external fuel tank
Authors: Вецько, Іван Олександрович
Keywords: cистема стабілізації
орбітальний літак
паливний бак
повздовжні коливання
деформація
рідке паливо
системи управління рухом
центр мас
дипломна робота
Issue Date: 22-Dec-2020
Citation: Вецько І. О. Система стабілізації орбітального літака у компоновці зі зовнішнім паливним баком. - Київ, Національний авіаційний університет. - 2020, 75 с.
Abstract: Найперспективнішим засобом доставки корисного вантажу до коло земного космічного простору є багаторазові системи виведення. Розробка та експлуатація багаторазового космічного корабля дала міцний імпульс у рішенні проблеми багаторазовості використання космічних кораблів, що забезпечує зниження затрат на виведення, можливість повернення корисного вантажу з орбіти з ціллю повторного використання. Космічна програма зі створення та експлуатації такого пристрою є великим кроком для створення міжнародних та національних програм з розробки різноманітних транспортних систем багаторазового використання. Подібний пристрій складається з орбітального літака та зовнішнього паливного бака, що скидається після виведення системи на орбіту Землі. Багаторазовий космічний апарат забезпечує швидкий збір інформації, доставляє на орбіти висотою до 200 км корисний вантаж вагою до 2000 кг, вирішує задачі інспектування та зниження космічних об`єктів глобальних масштабів та може нести різноманітне бойове навантаження.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45145
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вецько_диплоm.pdfДипломна робота1.56 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.