Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45544
Title: Моніторинг радіовипромінювань у реальному часі
Other Titles: Мониторинг радиоизлучений в реальном времени
Real-time radio monitoring
Authors: Марух, Віталій Володимирович
Keywords: дипломна робота
радіомоніторинг
radio monitoring
характеристики
characteristics
сигнал
signal
обладнання
оборудование
equipment
аналізатор
parser
спектр
spectrum
візуалізація
visualization
Issue Date: 28-Jan-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: В роботі йдеться про вивчення особливостей радіочастотного моніторингу в реальному масштабі часу та аналіз проблем аналізатора часу в режимі реального часу. Для досягнення мети поставлені наступні завдання: визначити характеристики радіосигналів, що виявляються в процесі радіомоніторингу та проаналізувати способи їх вимірювання; здійснити огляд контрольно-вимірювальної апаратури призначеної для здійснення радіомоніторингу, оцінити ефективність її використання при аналізі швидкоплинних процесів та дослідити принципи побудови спектральних аналізаторів різних типів; оцінити можливості вимірювання характеристик радіосигналів у реальному масштабі часу з використанням сучасних аналізаторів спектру реального часу.
В работе говорится об изучении особенностей радиочастотного мониторинга в реальном масштабе времени и анализ проблем анализатора времени в режиме реального времени. Для достижения цели поставлены следующие задачи: определить характеристики радиосигналов, которые проявляются в процессе радиомониторинга и проанализировать способы их измерения; осуществить обзор контрольно-измерительной аппаратуры предназначенной для осуществления радиомониторинга, оценить эффективность ее использования при анализе быстрых процессов и исследовать принципы построения спектральных анализаторов различных типов; оценить возможности измерения характеристик радиосигналов в реальном масштабе времени с использованием современных анализаторов спектра реального времени.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник проекту: професор, д. т. н. Іванов Володимир Олександрович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45544
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Марух 171 ЕПП.pdfДипломна робота3.16 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.