Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45677
Title: Ефективність використання безпілотних авіаційних систем при виконанні пошуково-рятувальних операцій
Other Titles: The Efficiency of Unmanned Aircraft Systems Use in Performing Search and Rescue Operations
Authors: Вірун, Богдан Михайлович
Keywords: авіакомпанія
авіаційні роботи
повітряне судно
пошуково-рятувальні роботи
безпілотні повітряні судна
ефективність
авіаційна техніка
дипломна робота
Issue Date: 3-Feb-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Вірун Б. М. Ефективність використання безпілотних авіаційних систем при виконанні пошуково-рятувальних операцій. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри авіаційних робіт та послуг. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 101 с.
Abstract: На сьогоднішній день в Україні виникає значна кількість надзвичайних ситуацій, наслідками яких є велика кількість постраждалих та загиблих, що доводить необхідність та актуальність пошуково-рятувальних робіт. Даний вид робіт являється одним з головних, та входить до ряду аварійно-рятувальних. З метою скорочення чисельності постраждалих, кожного року розробляються додаткові заходи для підвищення безпеки, інструктажі на потенційно небезпечних об’єктах та патрулювання територій з підвищеним ризиком виникнення надзвичайних ситуацій. Втім, виникнення надзвичайних ситуацій часто неконтрольоване, що впливає на кількість жертв та постраждалих. Пошуково-рятувальні роботи являються одними з найактуальніших робіт та проводяться службами з порятунку у всіх країнах світу. Головною метою даного типу робіт є пошук, порятунок та надання екстреної медичної допомоги постраждалим. Пошуково-рятувальні команди проводять даний тип робіт за допомогою наземної та авіаційної техніки. Розвиток новітніх технологій, значно підвищує ефективність та оптимізує процес пошуку та порятунку постраждалих на всіх етапах. Одним з сучасних рішень, є застосування безпілотних повітряних суден під час проведення пошуково рятувальних операцій. Використання безпілотних повітряних суден, замість пілотованих, являється перспективним та ефективним. Безпілотні авіаційні системи (БАС) є новітньою розробкою, та як наслідок недостатньо дослідженими. Однак, за останні роки спектр застосування БАС стрімко розширюється, як в цивільній, так і у військовій авіації.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Пронь Світлана Віталіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45677
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри організації авіаційних робіт та послуг

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2020_275.04_Тр_Тех_Вірун_Б_В.pdfДипломна робота3.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.