Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45680
Title: Підвищення ефективності використання повітряних суден при виконанні робіт з пожежогасіння
Other Titles: Improving the Efficiency of Aircraft Use in Performing Works on Firefighting
Authors: Уніловська, Ольга Олександрівна
Keywords: авіаційні роботи з пожежогасіння
налiт гoдин
вартiсть льoтнoї гoдини
прибуток
тривалість польоту
ефективність
авіаційна техніка
дипломна робота
Issue Date: 3-Feb-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Уніловська О. О. Підвищення ефективності використання повітряних суден при виконанні робіт з пожежогасіння. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри авіаційних робіт та послуг. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 107 с.
Abstract: Пожежі в природних екосистемах є негативним явищем в Україні та світі в цілому. Вони можуть нанести дуже великих збитків економіці країни, тому їх необхідно швидко ліквідовувати. Матеріальні збитки від пожеж в природних екосистемах в Україні досягають щорічно сотні мільйонів гривень. Тому, доцільно застосовувати повітряні судна для гасіння таких пожеж, оскільки, хоч це і дуже коштовний спосіб гасіння пожеж, але завдяки високій швидкості доставки вогнегасної рідини в район пожежі він є окупним. Авіація грає неабияку роль в гасінні пожеж, але володіє малою продуктивністю, і цей спосіб гасіння пожежі допоможе уникнути великих збитків, тому що є найшвидшим, тобто, основне завдання авіації – призупинити поширення горіння до підходу наземних сил і засобів пожежогасіння. Саме в цьому розумінні знаходиться успіх застосування авіаційного гасіння – оперативний засіб підтримки наземних сил. Тому, без повної взаємодії екіпажу авіаційного загону ДСНС і наземних сил неможливий позитивний результат.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к. і. н. Чайка Наталія Григорівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45680
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри організації авіаційних робіт та послуг

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ-2020-275-04-Тр-тех-Уніловська-О.pdfДипломна робота2.25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.