Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45681
Title: Ефективність використання повітряних суден при виконанні авіаційних робіт і послуг
Other Titles: The Efficiency of Aircraft Use in Performing Aviation Works and Services
Authors: Каліман, Андрій Олександрович
Keywords: авіакомпанія
повітряне судно
авіаційно-хімічні роботи
ефективність
авіаційні роботи
дипломна робота
Issue Date: 3-Feb-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Каліман А. О. Ефективність використання повітряних суден при виконанні авіаційних робіт і послуг. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри авіаційних робіт та послуг. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 99 с.
Abstract: Важко переоцінити застосування авіації в галузях економіки нашої країни, що має велику територію. Застосування авіації в різних галузях економіки включає цілий ряд авіаційних робіт, що мають свої специфічні особливості в організації цих робіт і в технології їх виконання. У Керівництві авіаційних робіт ІКАО міститься 49 найменувань авіаційних робіт, об'єднаних в 7 груп. Залежно від призначення і технології виконання виділяють наступні основні види авіаційних робіт: авіаційно-хімічні, повітряні зйомки, лісо-авіаційне, будівельно-монтажні і вантажно-розвантажувальні, санітарно-рятувальні. Виконання авіаційно-хімічних робіт в Україні є дуже пріоритетним та важливим питанням сучасного аграрного сектору країни. Із року в рік вирішення поставлених задач потребує нових підходів та поглядів задля досягнення однієї мети, а саме, збільшення вирощування і виробництва продуктів агропромислового комплексу. Коли аграрії країни кожен рік ставлять рекорд за рекордом по врожайності та об’ємам виробництва, це вимагає не аби яких зусиль. Головні переваги обробки з повітря - її доступність і швидкість. Вона дозволяє «зафарбувати» великі і вилучені площі, і до того ж зробити це швидше, ніж будь-яка інша техніка. Коли ґрунт перезволожений або рельєф поля складний і незручний, або, наприклад, застосування хімікатів заважає густе листя або крихкість рослин, залишається тільки один вид обробки - авіаційний.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Федина Василь Петрович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45681
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри організації авіаційних робіт та послуг

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2020_275.04_Тр_Тех_Каліман_А_О.pdfДипломна робота2.5 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.