Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45685
Title: Ефективність діяльності авіакомпанії спецпризначення при виконанні авіаційних робіт
Other Titles: The Efficiency of the Special- Purpose Airline’s Activity in Performing Aviation Works
Authors: Черевко, Ксенія Сергіївна
Keywords: авіакомпанія
повітряне судно
ефективність
авіаційні роботи
аерофотознімальні роботи
дипломна робота
Issue Date: 3-Feb-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Черевко К. С. Ефективність діяльності авіакомпанії спецпризначення при виконанні авіаційних робіт. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри авіаційних робіт та послуг. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 112 с.
Abstract: Під впливом зовнішнього середовища, а також свідомо обумовлених економічних процесів, при взаємодії потенціалу і ресурсів формується результат функціонування економічної системи. Цей результат у наступному при взаємодії із зовнішнім середовищем перетворюється в ефект. Цим самим установлюється принципова різниця між результатом і економічним ефектом, що як доход формується з результатів, які одержали позитивну (ненульову оцінку) з боку зовнішнього середовища під впливом економічних процесів. Крім цього, формуються витрати на забезпечення ресурсами, на реалізацію потенціалу і на забезпечення перетворення результату в ефект. Умовою соціально-економічного прогресу в будь-якому суспільстві є підвищення результативності витрат живого і матеріалізованого в засобах виробництва праці. Вивчення різних аспектів результатів, отриманих внаслідок використання суспільної праці, економічного механізму їх зростання – це основна проблема економічної теорії. На сьогодні важко уявити собі діяльність будь-якої цивілізованої держави без повітряного транспорту. Тому питання про підвищення ефективності використання повітряного простору необхідно розглядати в єдності з питанням про вдосконаленням управління повітряним транспортом в цілому.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: професор, д. е. н. Разумова Катерина Миколаївна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45685
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри організації авіаційних робіт та послуг

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2020_275.04_Тр.тех_Черевко К.С.pdfДипломна робота2.25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.