Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45689
Title: Підвищення ефективності застосування авіації в лісовому господарстві
Other Titles: Improving the Efficiency of Aviation Use in Forestry
Authors: Ярошевська, Яна Олександрівна
Keywords: авiакoмпанiя спецпризначення
авіаційні роботи з патрулювання
налiт гoдин
вартість льoтної гoдини
прибуток
ефективність
авіаційна техніка
технічне завдання
лісовий масив
дипломна робота
Issue Date: 3-Feb-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ярошевська Я. О. Підвищення ефективності застосування авіації в лісовому господарстві. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри авіаційних робіт та послуг. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 86 с.
Abstract: Боротьба з пожежами та їх наслідками в Україні, як і в усьому світі, в умовах сучасності все більше набуває гостроти в соціальній та економічній сферах. Пожежі відбуваються на промислових підприємствах, складах, об'єктах транспорту та сільського господарства, в громадських будівлях і житлових будинках. У країні вже досить тривалий час зберігається несприятлива ситуація з пожежною безпекою. Науковці усіх країн світу працюють над розв’язанням актуальної проблеми забезпечення пожежної безпеки країн, вивчають чинники, які сприяють виникненню пожеж, з метою мінімізації їх впливів на пожежну безпеку. Одним з найменш дослідженим є кліматичний чинник. Метеорологічні умови можуть, як сприяти виникненню та розповсюдженню пожеж, так і допомагати у боротьбі з пожежами. А це в свою чергу, може приводити до еколого-економічних збитків та загибелі людей, або до економії коштів, виділених на пожежну безпеку та запобіганню екологічних катастроф. Проблема лісових пожеж в останні роки привертає до себе особливу увагу в контексті зростання впливу таких глобальних процесів, як зменшення площ лісів, втрата біорізноманіття, глобальні зміни клімату та зміни у землекористуванні. Це пов’язано з комплексністю й неоднозначністю впливу лісових пожеж на ліси, довкілля та громади, що живуть навколо лісів. Основними методами спостереження за станом лісових масивів та оперативного виявлення осередків загоряння є: стаціонарне візуальне спостереження; наземне патрулювання; авіаційне патрулювання лісів.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к. і. н. Чайка Наталія Григорівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45689
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри організації авіаційних робіт та послуг

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2020_275.04_Тр.тех._Ярошевська Я.О..pdfДипломна робота1.84 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.