Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45802
Title: Удосконалений модуль автоматизованої розгортки хмарного постачальника AWS
Authors: Ковальчук, Ярослав Валерійович
Keywords: дипломна робота
захист інформації
хмарна платформа
мережеві ресурси
програмний код
загрози
Issue Date: Dec-2020
Abstract: В сучасних умовах велика кількість компаній, що діють в різних сферах, відходять від використання приватних серверів та вдаються до співпраці з платформами хмарних обчислень. Хмарна платформа Amazon, яка створена в 2006 році стала першовідкривачем в даній області, завдяки чому отримала значну долю ринку. З постійними нововведеннями та покращеннями протягом багатьох років, AWS ввела більше 70 послуг з широким відсотком покриття по всьому світу. Серверни доступне в 14 географічних регіонах. Відсоток компанії на ринку нестримно зростає, у другому кварталі 2020 року хмарні технології компанії Amazon займали 33% ринку. В сучасних реаліях постає необхідність безпечно розгортати інфраструктуру в Amazon Web Services через використання програмного коду. Це стосується налаштування та керування обчислювальними та мережевими ресурсами за допомогою програмних продуктів, який набагато швидший, зручніший та безпечніший на відміну від внесення необхідних налаштувань обладнання власноруч чи з допомогою додаткових інструментів. Існують різні рішення, які дозволяють керування обчислювальними та мережевими ресурсами через програмний код AWS CloudFormation та Terraform. AWS CloudFormation надає можливість використовувати мову програмування YAML або звичайний текстовий файл для автоматичного безпечного моделювання та редагування ресурсів у всіх регіонах і на всіх облікових записах користувачів без необхідності виконувати ручні дії. CloudFormation самостійно визначає які операції слід виконати при керуванні стеком, впорядковує їх найбільш вдалим чином і автоматично відміняє зміни, якщо знаходить помилки.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Гулак Н.К.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45802
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125_КовальчукЯВ.pdf2.91 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.