Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46981
Title: Ентропійна стеганографічна система захисту повідомлень в комп'ютерних мережах
Authors: Микитенко, Олексій Анатолійович
Keywords: дипломна робота
захист інформації
стеганографічний контейнер
криптографія
інформаційні мережі
канали зв'язку
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: В даний час істотним внеском в напрямку забезпечення достатнього рівня безпеки служить розробка і широке застосування механізмів захисту інформації, заснованих на методах криптології - науково-практичної області, що включає в себе в якості складових частин криптографію, криптоаналіз, стеганографію і стеганоаналіз. У ряді країн світу введені обмеження на використання криптографічних засобів. Внаслідок цього посилюється затребуваність тих методів і механізмів захисту інформації, які відносяться до стеганографії. Крім того, актуальність даної роботи визначається підвищенням ступеня захисту повідомлень, що передаються в стеганографічних системах, шляхом зменшення кількості змінних елементів в стеганографічному контейнері при впровадженні в нього повідомлення, та в розробці та використанні стеганографічного алгоритму захисту інформації, при застосуванні якого кількість змінюваних елементів контейнера залежить від ймовірносно-статистичних характеристик впроваджуваного повідомлення Вперше розроблена методика побудови ентропійних стеганографічних систем захисту повідомлень, в яких використовуються ентропійні стеганографічні алгоритми. Це дало можливість посилити захист інформації в комп'ютерних мережах за рахунок попереднього стиску повідомлень, згенерованих двійковим джерелом без пам'яті.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: к.т.н., Висоцька О.О.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46981
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125_МикитенкоОА.pdf1.23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.