Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47049
Title: Відтворення функціональних особливостей українських історико-культурних реалій (на матеріалі енциклопедичних видань)
Authors: Шапарь, Уляна Віталіївна
Keywords: дипломна робота
енциклопедичні видання
історико-культурні реалії
класифікації реалій
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Науковий підхід до перекладу передбачає, перш за все, максимально точне відображення матеріалу, що перекладається, з метою надати читачу потрібну йому інформацію. При перекладі реалій існує дві труднощі: 1. відсутність у перекладацькій мові відповідності (еквівалента, аналога) внаслідок відсутності у носіїв цієї мови об’єкта, який ця реалія позначає. 2. необхідність передати не тільки предметне значення (семантику) реалії, а також і її колорит (конотацію) — її національне і історичне забарвлення. Ця справа ускладнюється ще й необхідністю ураховувати цілий ряд обставин. Безумовним є лише одне: рецептів тут, як і в перекладі загалом, немає, і перекладач, ураховуючи загальні теоретичні положення і спираючись на володіння мовою, на свій досвід, чуття і картотеку, а, в першу чергу, на «контекстуальні обставини», в кожному окремому випадку вибирає шлях, який підходить більш всього, а інколи є одним можливим.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: кандидат філологічних наук, доцент Сітко Алла Василівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47049
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри англійської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шапарь_дипломна_робота.pdf1.23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.