Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48751
Title: Удосконалений алгоритм захисту від шкідливих Javascript сценаріїв
Authors: Самойлова, Тетяна Валеріївна
Keywords: дипломна робота
захист інформації
код JavaScript
веб-сайт
алгоритм захист
кіберзлочин
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: JavaScript - це динамічна мова сценаріїв на стороні клієнта, яка викори-стовується для створення контенту для Інтернету разом з HTML і CSS. Вона ви-користовується на більшості веб-сайтів та підтримується всіма сучасними веб-браузерами. Мова широко використовується для розробки інтерактивних веб-сторінок, однак в останні роки JavaScript стала найбільш поширеною і успіш-ною мовою побудови атак. Шкідливий код JavaScript може бути вставлений на веб-сторінку і запускатися при завантаженні в будь-якому браузері, обходячи інструменти безпеки, такі як брандмауер і антивірусне програмне забезпечення. Кіберзлочинці регулярно маніпулюють кодом на незліченних веб-сайтах, щоб змусити його виконувати шкідливі функції. JavaScript - настільки динамічна мова програмування, що її неправильні реалізації можуть створити лазівки для зловмисників. Коли користувачі відвідують веб-сайт, файли JavaScript заванта-жуються автоматично. Нові веб-атаки відбуваються щодня, що змушує компанії, спільноти і окремих осіб серйозно ставитися до питань безпеки.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к.т.н., Петренко А.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48751
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125_СамойловаТВ.pdf892.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.