Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49638
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГнатюк, Лілія Романівна-
dc.contributor.authorГнатюк, Лилия Романовна-
dc.contributor.authorGnatiuk, Liliia-
dc.contributor.authorНовік, Ганна Володимирівна-
dc.contributor.authorВолошина, Наталія Миколаївна-
dc.date.accessioned2021-04-08T16:27:07Z-
dc.date.available2021-04-08T16:27:07Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationГнатюк Л.Р. Пристосування літаків під заклади харчування на прикладі АН-26 у м.Київ / Гнатюк Л.Р., Новік Г.В., Волошина Н.М. // Теорія та практика дизайну: зб. наук. праць / Національний авіаційний університет. -К., 2020. Вип. 21. С.31-38.uk_UA
dc.identifier.issn2415-8151-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49638-
dc.description.abstractУ статті розглянуто напрямки реконструкції та ревіталізації транспортних засобів, а саме літаків, після тривалої експлуатації, які втратили своє первісне призначення. В роботі запропоновано варіанти пристосування літаків під заклади харчування. Особливе значення в дослідженні надається збереженню первісного зовнішнього вигляду транспортних засобів. Їх пристосування для нової, альтернативної функції стає невід’ємним способом відродження і розвитку міської території. Метою роботи постає виявлення тенденцій з ревіталізації транспортних засобів на основі аналізу світових прикладів та пошук додаткових рішень для майбутньої реалізації проекту, задля збереження екологічних умов та покращення соціально-економічних та туристичних показників. За допомогою методів порівняльного аналізу світової та вітчизняної практики з ревіталізації транспортних засобів, визначено стан дослідження даної проблеми та варіанти її вирішення. Для визначення стратегій ревіталізації розроблено методику, яка складається з аналізу туристичних та економічних ресурсів в Україні. В Україні, а саме в Києві поки що нема транспортних об’єктів, які б були перетворені в заклади харчування, тому маємо за мету створити місце, яке б залишило свою історичну цінність, а також привертало б багато нових відвідувачів. Застосування методів ревіталізації, задля перетворення транспортного об’єкту у м.Київ в заклад харчування не лише відновить потенціал та забезпечить покращення соціально-економічних показників не тільки в столиці, а і в Україні в цілому, але і запровадить початок масштабних програм ревіталізації транспортних засобів.uk_UA
dc.description.abstractВ статье рассмотрены направления реконструкции и ревитализации транспортных средств, а именно самолетов, которые после длительной эксплуатации, потеряли свое первоначальное назначение. В работе предложены варианты приспособления самолетов под заведения питания. Особое значение в исследовании придается сохранению первоначального внешнего вида транспортных средств. Их приспособления для новой, альтернативной функции становится неотъемлемым способом возрождения и развития городской территории. Целью работы является выявление тенденций ревитализации транспортных средств на основе анализа мировых примеров и поиск дополнительных решений для будущей реализации проекта, для сохранения экологических условий и улучшения социальноэкономических и туристических показателей. Для определения стратегий ревитализации разработана методика, которая состоит из анализа туристических и экономических ресурсов в Украине. В Украине, а именно в Киеве пока нет транспортных объектов, которые были преобразованы в заведения питания, поэтому актуальной целью может быть создание места, которое бы сохранило свою историческую ценность, а также привлекало бы много новых посетителей. Применение методов ревитализации для преобразования транспортного объекта в г. Киев в общепит обеспечит улучшение социально-экономических показателей в столице, но и введет начало масштабных программ ревитализации транспортных средств.uk_UA
dc.description.abstractThe article considers the directions of reconstruction and revitalization of vehicles, namely aircraft, after prolonged operation, which have lost their original purpose. The paper proposes options for adapting aircraft to food establishments. Particular importance in the study is given to the preservation of the original appearance of vehicles. Adapting them to a new, alternative function is becoming an integral part of the revival and development of the urban area. The aim of the work is to identify trends in the revitalization of vehicles based on the analysis of world examples and search for additional solutions for future project implementation, to preserve environmental conditions and improve socio-economic and tourism performance. Using the methods of comparative analysis of world and domestic practice of vehicle revitalization, the state of research of this problem and options for its solution are determined. To determine revitalization strategies, a methodology has been developed, which consists of the analysis of tourist and economic resources in Ukraine. In Ukraine, namely in Kyiv, there are no transport facilities that would be converted into catering establishments, so we aim to create a place that would retain its historical value, as well as attract many new visitors. The application of revitalization methods to transform a transport facility in Kyiv into a food establishment will not only restore the potential and improve socio-economic indicators not only in the capital, but also in Ukraine as a whole, but also introduce large-scale programs. revitalization of vehicles.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.relation.ispartofseries21;-
dc.subjectтранспортні засобиuk_UA
dc.subjectреконструкціяuk_UA
dc.subjectревіталізаціяuk_UA
dc.subjectзбереженняuk_UA
dc.subjectлітакuk_UA
dc.subjectекстер’єрuk_UA
dc.subjectзаклад харчуванняuk_UA
dc.subjectекономікаuk_UA
dc.subjectдизайн інтер’єруuk_UA
dc.subjectтуризмuk_UA
dc.subjectкафеuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectдизайнuk_UA
dc.subjectуніверситетuk_UA
dc.subjectтранспортные средстваuk_UA
dc.subjectреконструкцияuk_UA
dc.subjectревитализацияuk_UA
dc.subjectсохранениеuk_UA
dc.subjectсамолетuk_UA
dc.subjectэкстерьерuk_UA
dc.subjectзаведение питанияuk_UA
dc.subjectэкономикаuk_UA
dc.subjectдизайн интерьерuk_UA
dc.subjectтуризмuk_UA
dc.subjectкафеuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectдизайнuk_UA
dc.subjectуниверситетuk_UA
dc.subjectvehiclesuk_UA
dc.subjectreconstructionuk_UA
dc.subjectrevitalizationuk_UA
dc.subjectpreservationuk_UA
dc.subjectplaneuk_UA
dc.subjectexterioruk_UA
dc.subjectfood establishmentuk_UA
dc.subjecteconomyuk_UA
dc.subjectthe interior designuk_UA
dc.subjecttourismuk_UA
dc.subjectcafeuk_UA
dc.subjectrestaurantuk_UA
dc.subjectdesignuk_UA
dc.subjectuniversityuk_UA
dc.titleПристосування транспортних засобів під заклади харчуванняuk_UA
dc.title.alternativeПриспособление транспортных средств под заведения общественного питанияuk_UA
dc.title.alternativeAdaptation of vehicles for food establishments.uk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.identifier.doi10.18372/2415-8151.21.15058-
Appears in Collections:Статті кафедри комп'ютерних технологій дизайну і графіки



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.