Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50604
Название: Впдив умов екстракції кави на інгібування бактерій та дріжджів
Авторы: Чуба, Святослав
Ключевые слова: екстракція
кава
інгібування
дріжджі
бактерії
сировина
Дата публикации: апр-2021
Издательство: Національний авіаційний університет
Библиографическое описание: Чуба С.В. Вплив умов екстракції кави на інгібування бактерій та дріжджів // Політ. Сучасні проблеми науки: тези доповідей XХI Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених, 5-9 квітня 2021 р. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021.- С.76-77
Краткий осмотр (реферат): Історія кави містить в собі більше десяти століть, вона встигла стати напоєм жебраків та королів, її вживають на усіх континентах, та навіть, за межами атмосфери Землі. За статистичними підрахункам, щорічно людство випиває більше 400 мільярдів філіжанок кави, з кожним роком, це неймовірне число лише збільшується. Офіційна історія цього напою в Україні починається з кінця 17 століття, коли комендантом Києва став Патрік Гордон, він був шотландцем, офіційно першим саме він привіз каву до нашої країни. У сирих кавових зернах присутні такі мінеральні речовини, як: калій, магній, кальцій, натрій, залізо, марганець, рубідій, цинк, мідь, стронцій, а також сліди хрому, ванадію, барії, нікелю, кобальту, свинцю, молібдену, титану і кадмію. Вміст окремих мінеральних елементів залежить від сорту кави, району зростання, способу обробки, виду мінеральних добрив, що вносилися до ґрунту, а також вживаних засобів захисту рослин. Під час обсмажування кави вміст мінеральних речовин підвищується до 5-7%, що пов'язане з великими втратами сухої речовини. Також в каві виявлені такі вітаміни і ферменти, як: тіамін (вітамін В1), рибофлавін (В2), нікотинова кислота (РР), піридоксин (В6), вітамін В12 і Токоферол (Е)
Описание: 1. Руденко А.А. Митне оформлення кави меленої вітчизняного та імпортного виробництва та особливості її товарознавчої експертизи. Харків, 2019. – 54 с. 2. The Nutrition Source. Coffee URL: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/food-features/coffee. 3. Researchers document impact of coffee on bowels URL: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2019-05/ddw-rdi051719.php
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50604
Располагается в коллекциях:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології. 2021

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
18_Чуба С.В - Святослав В`ячеславович Чуба.pdfТези конференції298.67 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.