Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51513
Title: Система автоматичного управління польотом важкого квадрокоптера
Authors: Гулюк, Василь Ярославович
Keywords: дипломна робота
квадрокоптер
інженерно-керуючий комплекс
інерційність
тангаж
регулятор
автоматичне управління
Issue Date: 15-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гулюк В.Я. Система автоматичного управління польотом важкого квадрокоптера. – Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 59 с.
Abstract: Розвиток систем з використанням безпілотних літальних апаратів (БЛА) є сучасною тенденцією в аерокосмічних дослідженнях. Безпілотним літальним апаратом називається об'єкт, що рухається, на борту якого в процесі польоту відсутня людина. Такі БЛА можуть керуватися дистанційно або автономно слідувати по попередньо запрограмованому шляху. БЛА в основному використовуються у військових операціях. Однак вони знаходять додаток і в цивільних потребах, таких як пожежогасіння. В цілому, безпілотні апарати переважні при виконанні непідходящих для пілотованих апаратів місій. Існує широкий спектр геометричних конфігурацій, засобів управління і загального функціонування БЛА. Апарати з лопатевими моторами мають ряд переваг перед варіантами з фіксованими крилами. До них в першу чергу відносяться здатність вертикально злітати і сідати, а також можливість парити над нерухомою точкою. Крім того, БЛА вертолітного типу можуть переміщатися в діапазоні низьких скоростей. Одну з можливих конфігурацій моторів вертольота представляє так званий квадрокоптер.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторіїуніверситету". Керівник дипломної роботи: к.т.н., професор кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, Філяшкін Микола Кирилович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51513
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)
Наукові праці студентів НАУ (проводиться премодерація, колекція НТБ НАУ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дпилом_Гулюк.docxпояснювальна записка2.95 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.