Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51518
Title: Система регулювання рівня заповненості вогнегасної рідини в баках літака пожежника
Authors: Ревун, Богдан Віталійович
Keywords: дипломна робота
система автоматичного управління
демпфуючі перегородки
баки
літак пожежник
рівень рідини
вогнегасна рідина
Issue Date: 15-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ревун Б. В. Система регулювання рівня заповненості вогнегасної рідини в баках літака пожежника. – Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 83 с.
Abstract: Системи автоматичного управління стали невід'ємною частиною технічного оснащення сучасного виробництва, забезпечуючи підвищення якості продукції та поліпшення економічних показників виробництва. Системи управління стають все більш і більш складними, так само як і алгоритми управління що призводить до підвищення вимог до надійності і безпеки управління . Ці завдання найбільш важливі в системах з особливими вимогами по забезпеченню безпеки, таких як повітряний транспорт, ядерні реактори, і хімічні підприємства. Для таких систем відмови можуть привести людських смертей, катастрофічного забруднення навколишнього середовища та значних матеріальних збитків. Тому, зростає необхідність у спостереженні в режимі реального часу і діагностиці відмов для збільшення надійності таких систем. Своєчасне виявлення відмов дозволяє запобігти подальшого розвитку і, отже, виникнення більш істотних пошкоджень, неполадок, наслідки яких можуть бути навіть катастрофічними. Ефективність застосування авіаційної техніки нерозривно пов'язана з проблемою безпеки польотів, успішне вирішення якої значною мірою визначає перспективи розвитку як цивільної, так і військової авіації.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторіїуніверситету". Керівник дипломної роботи: старший викладач кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, Кеменяш Юрій Михайлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51518
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)
Наукові праці студентів НАУ (проводиться премодерація, колекція НТБ НАУ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна робота Ревун.docxпояснювальна записка1.49 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.