Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51521
Title: Автоматизована система кутової орієнтації та стабілізації малого космічного апарату
Authors: Цьоба, Артур Олександрович
Keywords: дипломна робота
малий космічний апарат
космічний апарат
спостерігач стану
система орієнтації
система стабілізації
гіродін
Issue Date: 15-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Цьоба А. О. Автоматизована система кутової орієнтації та стабілізації малого космічного апарату. – Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 66 с.
Abstract: На сьогоднішній день значного поширення здобули малі космічні апарати (моніторинг, збір інформації, спостереження за місцевістю тощо). Для виконання поставлених завдань на малих космічних апаратах встановлюють корисне навантаження, бортове обладнання. Основною проблемою при використанні малих космічних апаратів є забезпечення точності керування. Так як до складу систем орієнтації і стабілізації МКА повинні входити підсилювачі, блоки управління, датчики орієнтації, виконавчі органи, то при створенні МКА необхідно приймати рішення про вибір високоефективної СОС з урахуванням обмежень на їх енергоспоживання, габарити, масу і вартість. З іншого боку, не всі МКА після виконання покладених на них завдань повинні будуть повертатися на Землю. А це додаткові витрати на виробництво обладнання для створення нових зразків МКА.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторіїуніверситету". Керівник дипломної роботи: к.т.н., професор кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, Аблесімов Олександр Костянтинович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51521
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)
Наукові праці студентів НАУ (проводиться премодерація, колекція НТБ НАУ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна робота Цьоба Артур.pdfпояснювальна записка4.03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.